هک به چه معناست و هکر کیست و اولین هکرهای دنیا چه کسانی بودند؟

اولین کسانی که هکر نامیده شدند افرادی بودند که در انستیتو تکنولوژی ماساچوست بر خلاف دانشجویان درس خوان! به هر کاری به جز درس خواندن می پرداختند. البته این افراد باید یک یا چند وظیفه را بر عهده می گرفتند و انجام می دادند. اما واژه هکر از سال 1986 بین دانشجویان این انستیتو جان گرفت و به کسانی که همواره در پشت بام و تونل ها و جاهایی که نباید بودند گفته شد.اما از تاریخچه که بگذریم به تعریف آن در دنیای کامپیوتر می رسیم. در یک تعریف عامیانه می توان هکر را فردی نامید که در یک سیستم نفوذ می کند و آن سیستم را مجبور می کند کاری که او می خواهد انجام دهد حتی اگر سیستم این را نخواهد! اما تعریف درست تر ، هکر را برنامه نویس حرفه ای و هوشمندی معرفی می کند که با استفاده از تخصص و تسلط خود بر حیطه های مختلف دنیای کامپیوتر و وب قادر است در لایه های پیچیده ترین سیستم ها نفوذ کرده و مشکلات آن را برطرف کند و یا بر آن اساس سیستمی نو خلق کند. از مشخصه های یک هکر می توان این موارد را عنوان کرد:

  • * کسی که از یادگیری جزییات یک زبان برنامه نویسی یا سیستم لذت می برد.
  • * کسی که از انجام دادن یک برنامه لذت می برد. نه تنها از تئوری دادن در رابطه با آن.
  • * کسی که ارزش هک دیگران را درک کرده و به آن احترام می گذارد.
  • * کسی که در عمق یک سیستم فرو می رود تا حداکثر توانایی های آن را درک و از آن استفاده کند.
  • * کسی که معمولا به همان میزان که در یاد گرفتن شوق دارد ، یاد دادن هم دوست دارد.

هکر ها را می توان به دو دسته کلی با چند زیرمجموعه تقسیم کرد:

1-هکر های سرخوش! Hobbyist Hackers

این ها کسانی هستند که هک را برای سرگرمی و فان انجام می دهند و سیستم ها را به انجام کار های جدید وا می دارند. به عنوان مثال کسانی که دستگاه های بازی را هک کردند و قابلیت های جدیدی را از این دستگاه ها به دنیا معرفی کردند. کسانی که ممکن است نرم افزار یا سخت افزار یک سیستم را (در جهت سریع تر کردن یا ایجاد قابلیت های جدیدی که شاید اصلا تصور آن نمی شده است) تغییر دهند.

2- هکر های امنیت کامپیوتر Computer Security Hackers

کسانی که با بخش های امنیتی یک سیستم سر و کله می زنند. این کار می تواند جنبه مثبت یا نفوذ گری خرابکارانه داشته باشد. اما همگی از تخصص بالایی برخوردارند.

کلاه سفید ها White Hats:

این افراد از تخصص بالای خود در جهت محافظت و ارتقای سطح امنیتی یک سیستم استفاده می کنند و از طرف شرکت های زیادی با حقوق بسیار بالا مورد استفاده قرار می گیرند.

کلاه سیاه ها Black Hats:

این افراد نقطه مقابل کلاه سفید ها هستند. از هک برای آسیب رساندن و داون کردن شبکه ها و سرور ها استفاده می کنند و به این وسیله درآمد کسب می کنند.

کلاه خاکستری ها Grey Hats:

این افراد تمایل خاصی به یک طرف ندارند و بسته به موقعیت گاهی اعمال خرابکارانه و گاهی هم مفید انجام می دهند.

فعالین هکری Hacktivists:

افرادی که برای ایجاد یک تغییر اجتماعی دست به هک زدن می زنند. این افراد دولت ها، سازمان ها و شرکت ها را هدف قرار می دهند تا اعتقادات اجتماعی، ایدئولوژیکی، مذهبی یا سیاسی خود را به گوش آنها برسانند. هکر هایی که بین کشور ها فعالیت می کنند نیز از این دسته اند. مثل هکر های بین هند و پاکستان و یا چین و آمریکا و یا ایران و اسراییل.

اسکریپت باز ها Script Kiddies:

کسانی هستند که از کد ها و اسکریپت هایی که توسط دیگران ارایه شده است استفاده می کنند. این افراد به طور کامل به عملکرد کد ها آگاهند.

از معروفترین کلاه سفید ها می توان این افراد را نام برد:

استیو وزنیاک:

یکی از موسسین شرکت اپل ، معروف به Woz و دارای افتخارات و مدارک و جوایز بسیار زیاد در زمینه های مختلف علم و تکنولوژی.

تیم برنرز لی :

شاید همین یک جمله برای معرفی او کافی باشد. او کسی است که دنیای پهناور وب  (WWW ) را ایجاد کرد.

لینوس توروالدز یکی از دوست داشتنی ترین هکر های جهان!لینوس توروالدز:

سازنده هسته اصلی لینوکس و به نوعی خدای کل مجموعه برنامه نویسان لینوکس!

ریچارد استالمن:

کسی که پروژه گنو (GNU) و نرم افزار های آزاد را بنیان نهاد. پدر نرم افزار های آزاد.

سوتومو شیمومورا:

او پس از اینکه به FBI در یافتن و دستگیری یک جنایتکار کامپیوتری (کوین میتنیک) کمک کرد شناخته شد. میتنیک یک متخصص کامپیوتر و یک کلاه سیاه به تمام معنا بود و به عنوان خطرناک ترین تحت تعقیب در امر جنایت های کامپیوتری در تاریخ آمریکا شناخته شده است.

خلاصه:

در سال های اخیر هکر ها تنها به عنوان افراد خرابکار معرفی شده اند. افرادی که به راحتی می توانند اطلاعات شما را دزدیده و علیه شما استفاده کنند. این دید منجر به ترس بسیاری در استفاده از اینترنت نیز می شود. اما در واقع نفوذ به سیستم ها به سادگی امکان پذیر نیست و راه های زیادی برای مقابله با این افراد وجود دارد. اما موضوع اصلی اینجاست که هکر های خراب کار(کلاه سیاه) تنها بخشی از هکر  ها هستند که البته کرکر (Cracker) هم گفته می شوند و افراد دوست داشتنی بسیار زیادی را می توان در دسته هکر های کلاه سفید جای داد که در این جا تنها به پنج مورد اکتفا شد.

About دکتر حشمدار

پرفسور حشمدار دارای دانشنامه دکترای سازه در زمینه طراحی سازه های سه بعدی و دانشنامه دکترای کامپیوتر در زمینه الگوهای ژنتیکی ، مولف ده ها کتاب و مدال طلای بهترین پژوهشگر جهان در زمینه سازه در سال 2011 می باشد. Computers and Structures, Inc. CALL: +13473940002 Dr. Hashamdar

Check Also

Common Shortcut Keys for Microsoft Windows Keyboards

Windows logo key or CTRL+ESCOpens the Start menuCTRL+ALT+DELETEOpens the Windows Close Program or NT Security …